Vakulyáné Varga Erika

Alkotó pedagógusok régiós XXVI. táralta – Szentes, 2023. április 1.

Kiskunfélegyházán születtem 1962-ben. Gyógypedagógus-logopédus tanári diplomám megszerzése óta szülővárosomban beszédhibás gyermekekkel és felnőttekkel foglalkozom.

10 éve tagja vagyok a Holló László Képzőművész Körnek, ahol Rátkai Zsuzsa és Molnár István tanítványaként kezdtem rajzolni, festeni. A selyem anyaghoz gyermekkorom óta vonzódom, édesapám szabó műhelyében,
különböző textíliák között nőttem fel. Munkám során, egy gyermekeknek összeállított selyemfestő készlettel talált rám ez a technika. Autodidakta módon kezdtem fejleszteni magam, 2019-ben elvégeztem egy selyemfestő mester kurzust. 100% hernyóselyemre, kevert technikával festem meg
az engem körülvevő világ impresszióit, színeit, formáit. Közel áll hozzám a szecesszió, a kor képviselő festőit tanulmányozom, motívumaikat felhasználom.

Barátaimtól, és képzőművész társaimtól sok biztatást, impulzust kapok a további alkotásokhoz. Képeket, lámpaernyőket készítek. Sálaimat és kendőimet ruházati kiegészítőként viselik, de egyedi lakásdíszként (terítő, függöny, díszpárna) is felhasználhatóak.

Alkotásaim több közös kiállításon szerepeltek Kiskunfélegyházán, Kiskőrösön, Lakitelken, és Rómában Önálló kiállításom 2016-ban, és 2021-ben volt Kiskunfélegyházán.

Elérhetőség: Vakulyáné Varga Erika

v.v.erika62@gmail.com